Buitendeur met kozijn. Waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar een buitendeur met kozijn? Dan zit je bij het lezen van dit artikel goed!


Wil je nou de exacte prijs van een buitendeur met kozijn voor jouw woning weten? Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck! Deze is gratis en duurt maar 2 minuten om in te vullen.

Zo krijg je van diverse kozijnspecialisten uit jouw regio te horen wat het exact voor jouw gaat kosten. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.


vergelijkingscheck deurkozijn kopen, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Het is voor veel mensen niet bepaald makkelijk om een keuze te maken als het aankomt op het plaatsen van een nieuw kozijn voor de buitendeur. Bij de buitendeur is het vanuit het oogpunt van de mogelijke tocht van cruciaal belang dat je een buitendeur met kozijn neemt met dubbel glas. Wij begrijpen maar al te goed dat je echt niet alles weet over dubbel glas bij een buitendeur met kozijn. Gelukkig zijn wij er voor alle vragen te beantwoorden die betrekking hebben op deze aanschaf van het kozijn. In dit artikel gaan we jou dan ook laten zien welke tips wij mee kunnen geven aan alle mensen die op zoek zijn naar een buitendeur met kozijn. Voor je het weet is jouw huis eindelijk ook voorzien van een prachtige buitendeur.

Buitendeur met kozijn dubbel glas voordelen

Laten we eerst eens bekijken wat nu eigenlijk de voordelen zijn van het plaatsen van een nieuwe buitendeur met een goed kozijn. Er zijn een hoop oude panden in ons land die nog niet zijn voorzien van een optimale isolatie. Zij zullen vaak enkel glas hebben aan de buitenzijde van de woning voor de kozijnen. Dit is natuurlijk verre van optimaal, je verliest hier erg veel warmte mee in huis. Wanneer je in huis stookt zal je dan ook een gedeelte stoken voor niets.

Mochten jouw buitendeuren alleen maar voorzien zijn van een kozijn met enkel glas? Dan is er niet echt iets wat de warmte binnen kan houden in de woning. Dit is natuurlijk niet echt prettig, de kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Dankzij het dubbel is het mogelijk om die warmte voortaan wel in de woning zelf te behouden. Dit zal dan ook inhouden dat je geen tocht meer voelt zitten aan de kant van de ramen. De stookkosten zijn gemiddeld 20% van de energielasten lager. Door het vervangen van enkel glas naar dubbel glas kan je dus wel tientallen tot honderden euro’s besparen. Nu kost het dubbel glas natuurlijk ook wel wat geld. Hier zal je wel rekening mee moeten houden bij de aanschaf. Een raam van 1 breed en 1 meter kost vaak rond de 500 euro. Plus de kosten die komen kijken bij het kozijn.

Verlagen van de stookkosten

Het verlagen van de stookkosten is natuurlijk niet het enige voordeel van dubbel glas. Het is namelijk ook nog eens zo dat het middels dubbel glas mogelijk is om condens op de ramen te voorkomen. Heb je enkel glas in huis dan kan dit gaan beslaan als het een keer hard regent. Dit is niet bepaald prettig, vooral niet als het vocht binnen in de woning terecht komt. Door het dubbel glas krijg je een dikke laag tussen de woning en de buitenwereld.

De hoeveelheid condens ligt hierdoor beduidend lager dan voorheen. In een vochtig land als Nederland zal dit een erg prettig effect zijn. Op die manier kan je toch nog naar buiten kijken zonder alleen een waas te zien. Om schade te voorkomen is het plaatsen van dubbel glas een uitstekenede keuze voor jouw woning. Het is dus vrijwel altijd een goede investering, al helemaal als je de hoge energiebesparing meeweegt in de prijs.

Voordelen van het plaatsen van buitendeur met kozijn

Het plaatsen van dubbel glas in de woning is dus echt een stap die je zou moeten overwegen. Nu is het alleen wel belangrijk om te kijken of je dit dubbele glas goed kunt combineren met een buitendeur. Het plaatsen van een nieuwe buitendeur met kozijn is nog veel beter dan alleen maar het plaatsen van nieuw glas. Dankzij de nieuwe kozijnen zal je in staat zijn om de kozijnen voor een lange tijd te gebruiken. Het is nu eenmaal zo dat je bij een goede kwaliteit kozijnen erg veel voordeel zal ondervinden.

Er zijn enkele grote veranderingen geweest in de markt van de kozijnen. Zo is het vandaag de dag mogelijk om voor niet al te veel geld kunststof kozijnen met dubbel glas te plaatsen bij jou in de woning. Deze soort kozijnen zijn natuurlijk voorzien van de best mogelijke isolatie. Dit zorgt ervoor dat je alle warmte binnen in de woning kunt houden. Dubbel glas is uiteraard wel handig. Maar het heeft geen effect als jouw buitendeur met kozijn niet voorzien is van een sterk materiaal. Voor alle oude woningen is de investering in een nieuwe buitendeur met kozijn dus erg handig om te maken.

Kunststof met dubbel glas

Wanneer je inderdaad de keuze maakt om te kiezen voor kozijnen met dubbel glas dan is het verstandig om eens te kijken naar de kunststof kozijnen voor de buitenzijde van de woning. Dit komt door het feit dat kunststof dus als een van de enige soorten materialen de warmte optimaal in huis weet te houden. Dit zal ervoor zorgen dat je geen thermische verliezen hoeft te ondervinden bij jou in huis. Een goede isolatie met dubbel glas is ideaal voor bij de buitendeur. Hier komt nu eenmaal een hoop wind op te staan. Het is een duurzaam materiaal en zorgt voor een goede levensduur. Niet zo heel erg raar dat veel mensen uitkomen bij de kozijnen gemaakt van kunststof. De isolatie is van alle soorten het hoogste. Dit in combinatie met het dubbelglas zorgt ervoor dat het een ware top investering is.

Daarnaast is het ook nog eens een feit dat je bij een buitendeur met kozijn van kunststof veel beter beschermd bent tegen diverse soorten weersomstandigheden. Zo ook aan de periodes met erg veel wind. Ook zal je niet al te veel onderhoud hebben aan kunststof kozijnen. Je zal alleen maar af en toe even een doekje over het oppervlak heen hoeven te halen. Kunststof is bekend door de lange tijd dat het meegaat . Ook zal het erg mooi staan bij jou in de woning.

Wil je de voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje hebben? Dan raden we je aan om deze blog te lezen. Kunststof is door de vele voordelen dan ook echt een uitstekende keuze om voor te gaan.

grijze buitendeur met een kozijn gevonden

Andere materialen

Je kunt natuurlijk ook andere materialen kiezen als je op zoek bent naar een nieuwe buitendeur met kozijn voor thuis. Wij hebben wel als voorkeur om voor kunststof te gaan maar dit houdt natuurlijk niet in dat je hier ook echt aan vast zit. Er zijn mensen die kunststof namelijk niet zo mooi vinden voor in huis, het zou zonde zijn om deze mening gelijk opzij te zetten. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om te gaan voor een houten kozijn. Hout is net even een stukje duurder dan kunststof maar zal wel meer sfeer aan kunnen brengen in de woning. Kunststof met houtlook is wel leuk, maar echt hout blijft er natuurlijk een stuk beter uitzien. Dit materiaal zal wel wat minder isolatie hebben, houdt hier rekening mee als je het wilt hebben voor de buitendeur.

Naast hout en kunststof kan je ook kiezen voor een buitendeur met kozijn van staal. Staal staat bekend om de meest sterke vorm. Het is dan ook een soort materiaal wat ideaal is als je op zoek bent naar een lange levensduur. Voor mensen die in grote steden wonen zal dit een groot voordeel zijn, je zal inbrekers op een effectieve manier kunnen weten. Hout of kunststof is dan ook een stuk gevoeliger voor inbrekers, dit valt nu eenmaal wel te breken of te buigen. De keuze van het materiaal zal dan ook echt voornamelijk afhangen van wat jij eigenlijk terug wilt zien in de woning. Ga jij voor veiligheid, geef je juist meer om de uitstraling of houd je toch meer van een hoge mate van duurzaamheid? Zet even alle eisen voor jezelf op een rijtje om uit te komen bij het beste materiaal voor de buitendeur met kozijn.

Het plaatsen van een nieuwe buitendeur met kozijn

Hopelijk zal je nu ook weten wat er zo prettig is aan het plaatsen van een nieuwe buitendeur met kozijn voor in de woning, volledig voorzien van dubbel glas. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over de verschillende soorten kozijnen en over de materialen waar je uit kunt kiezen dan kan je hier op de blog genoeg terugvinden om je alles te leren. Wij zullen je in diverse artikelen tips geven over de kozijnen, bijvoorbeeld ook over de manier waarop je ze effectief schoon kunt maken. Voor je het weet zal ook jij een ware expert zijn op het gebied van de diverse soorten kozijnen.

De keuze voor dubbel glas is nog altijd een ontzettend eenvoudige investering die je kunt maken om de kosten voor de energie tot een dieptepunt te laten zakken. Enkel glas is veel te oud en niet effectief, geen enkele woning in het land zou eigenlijk nog deze vorm van glas moeten hebben. Vooral gezien het feit dat dubbel glas over de jaren heen een stuk goedkoper is geworden is de aanschaf hiervan voor iedereen mogelijk geworden. Combineer dit met een goede buitendeur en een kozijn en je weet zeker dat alle warmte binnen zal blijven. Zo loop je niet voor niets te stoken!

Vergeet niet om de kozijn vergelijkingscheck te doen!

Wil je nou exact de prijs weten voor een buitendeur met kozijn voor jouw woning?

Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck. Diverse kozijnspecialisten uit jouw regio zullen naar aanleiding van jouw wensen laten weten wat zij voor jou kunnen betekenen. Dit kost helemaal niks en is geheel vrijblijvend.

vergelijkingscheck deurkozijn kopen, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *