Warning: array_rand(): Array is empty in /home/kozijnen/public_html/wp-content/plugins/popupbuilder-random/com/classes/RandomFilter.php on line 36

Deuren, de verschillende soorten.

Heb je naast kozijnen ook gelijk een nieuwe deur of deuren nodig? Dan zit je hier goed!

Deuren, wat valt er hier nou nog over te vertellen behalve dat je ze nodig hebt?

Dat zou je nog verbazen. Ze komen in verschillende maten, kleuren, dikten. Zo hebben ze ook verschillende isolatiewaarden.

Zo heb je onder andere 4 seizoenenpuien, achterdeuren, garagedeuren, binnendeuren, draaikiepdeuren, harmonicadeuren, openslaande tuindeuren, schuifdeuren, schuifpuien, stalen deuren, taatsdeuren en voordeuren. We zullen ze hier kort bespreken.

We zullen het hebben over de verschillen in deuren, waar je op moet letten en waar je het beste jouw kwaliteitsdeur kunt bestellen.


Als je ook nieuwe kozijnen voor je woning nodig hebt naast een deur dan is het aan te raden de kozijnen vergelijkingscheck doen.

Deze is gratis, vrijblijvend en duurt maar 2 minuten om in te vullen. De beste kozijnspecialisten worden uit jouw regio worden dan met elkaar vergeleken en zullen jou de prijs laten weten van jouw eventuele klus.

vergelijkingscheck blauw roze deuren
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Verschillende soorten deuren

4 Seizoenenpui

Dit type deur heeft meerdere deuren. Elke deur kan apart open alleen zal wel de voorgaande deur eerst geopend moeten worden voordat de volgende open kan. Het is mogelijk om centraal van de pui de deuren aan beide kanten open te zetten. Ook is het mogelijk de deur met de doorgang helemaal links of rechts te hebben. Dit model is in vele soorten en maten te verkrijgen. Voor een volledig overzicht van de 4 seizoenenpui kun je hier goed terecht.

Achterdeur

Een achterdeur is natuurlijk van groot belang voor het geheel van de woning en moet zeker niet onderschat worden. Het mede bepaald de uitstraling van de woning. Je kunt deze tegenwoordig heel makkelijk aanpassen naar jouw wensen. Omdat het gaat om de toegang tot je huis is het belangrijk een goede deur te vinden die goed bestand is tegen inbraak. Ook zal de mate dat de deur isoleert van hoge waarde moeten zijn. Voor een uitgebreider overzicht, inclusief voorbeelden en prijzen, van dit soort deuren kun je het beste hier terecht.

Garagedeur

Ook deuren voor de garage zijn er te vinden in overmaat. Ze zijn te vinden in vele soorten, maten en kleuren. Je zal jezelf moeten afvragen wat je belangrijk vindt voor dit type deur. Is het van belang dat het een deur is die niet te duur is? Of wil je een deur niet niet veel van de ruimte in beslag neemt? Is het belangrijk dat de deur snel opent, of maakt dit niet veel uit? Wil je een kanteldeur, een sectionaaldeur, een roldeur, of openslaande deuren? Voor een volledig overzicht kun je het beste hier terecht.

Binnendeur

Elke woning heeft een binnendeur. Dus zoals te verwachten zijn er heel veel modellen waar je uit kunt kiezen. Je zult jezelf dus moeten afvragen welke style jij het liefste hebt. Wil je een klassieke deur? Of ga je voor een meer landelijke deur? Of geef je de voorkeur aan een moderne deur? Zo kun je door blijven gaan. Het is aan te raden een deur met het KOMO-keurmerk te nemen. Voor een volledig overzicht van binnendeuren en prijzen kun je hier terecht.

Draaikiepdeur

Wil je een bepaalde ruimte doorlopend kunnen ventileren zonder dat je de deur altijd helemaal open wilt hebben staan? Dan is de draaikiepdeur hier ideaal voor. Je kunt deze deur namelijk gewoon normaal openen, maar je kunt hem ook naar beneden hebben hangen. Zo heb je dus extra ventilatie. Ook is er sprake van meer lichtinval doordat er veel glas in dit type deur zit. Voor een compleet overzicht van dit type deur en ook prijzen en voorbeelden kun je hier terecht.

Harmonicadeur

Als je de tuin op een hele mooie manier met de woning wilt verbinden kan dit middels dit type deur. Je kunt de deuren helemaal open slaan waardoor je hartstikke veel lichtinval in huis hebt. Ideaal voor zowel de zomer, als wel de winter. Je kunt de deur volledig openen of enkel een gedeelte. De deurpanelen zitten aan 1 kant bevestigd. Vaak zijn dit type deur wel wat duurder. Voor een volledig overzicht en prijzen kun je hier terecht.

Openslaande tuindeuren

Het woord zet het al. Dit zijn tuindeuren die je volledig kunt opendoen. Tuindeuren komen in vele verschillende maten, soorten en kleuren voor. Voor meer informatie en prijzen kun je hier terecht.

Schuifdeur

Een schuifdeur is een deur die je opzij schuift of rolt. Deze bestaat uit 1 of meerdere onderdelen en je kunt ze openen en sluiten door op zij van elkaar af of tegen elkaar aan te rollen. Er zijn enorm veel verschillende soorten, maten en kleuren voor deze dit type deur. Informeer je van te voren dan ook goed. Begin hier met je zoektocht. Je vindt er veel informatie en kunt gratis offertes aanvragen.

Schuifpui

Schuifpui is vrijwel hetzelfde als een schuifdeur, met enkel het verschil dat een schuifpui echt voor de toegang naar buiten wordt gebruikt. Het verbindt dus de woning met de tuin of het balkon. Voor de rest schuift of rolt de pui ook opzij om deze te openen en sluiten. Vanwege het grote aanbod van schuifpuien is het aan te raden je eerst goed te laten informeren en vergelijken. Doe dit hier.

Stalen deuren

Stalen deuren worden ook wel industriele deuren genoemd. Ze worden vaak gebruikt in de wat duurdere gebouwen en woningen. Stalen deuren stralen namelijk een statigheid uit. Dit is dan ook een reden dat ze wel iets duurder zijn dan de deuren van de andere materialen. Je kunt ze binnenshuis en buitenshuis installeren. Ze zijn goed bestand tegen inbraken en gaan lang mee. Voor meer informatie en een prijzen kun je hier terecht.

Taatsdeur

De taatsdeur wordt ook wel een pivotdeur of een pendeldeur genoemd. De type deur wordt niet in een kozijn geplaatst en het draait om zijn verticale as. Deze as ligt ergens op de breedte van de deur, meestal ergens rond de 20% van de deur. Het draaipunt is aan de bovenkant van de deur. De deuren worden gemaakt van staal, hout, maar ook bestaan ze van aluminium en kunststof. Voor meer informatie over de taatsdeur kun je hier terecht.

Voordeur

Het woord zegt het al, dit is de deur aan de voorkant van je woning. Deze grenst aan de straatkant. Doordat elke woning een voordeur heeft is dit type deur in veel verschillende modellen te vinden. Ook komen ze in vele maten en kleuren. Informeer je van te voren goed. Voor meer info en ook voor prijzen kun je hier terecht.

Vergelijk de deuren

Ben je er al ongeveer uit wat voor soort deur je wilt hebben? Als je hier ook gelijk nieuwe kozijnen bij nodig hebt raden we je aan de kozijn vergelijkingscheck te doen. Zo weet je direct hoeveel het gaat kosten om deze bij jou te laten plaatsen door echte vakspecialisten. Het is gratis om te doen, duurt maar 2 minuten om in te vullen en is helemaal vrijblijvend.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *