Warning: array_rand(): Array is empty in /home/kozijnen/public_html/wp-content/plugins/popupbuilder-random/com/classes/RandomFilter.php on line 36

Gevelrenovatie.

Denk je aan een gevelrenovatie? Lees dan nu door!

Informeer je van te voren goed wanneer je een renovatie aan de gevel wilt laten uitvoeren.

Nederland kent aanzienlijk veel oude woningen. Oude woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van een gevel. Een gevel voegt natuurlijk een erg authentieke uitstraling toe aan de woning, vooral als de gevel al wat ouder is. Hier valt echter wel een kanttekening bij te plaatsen. Het is namelijk zo dat een gevel na verloop van tijd beschadigd kan raken. Mocht jouw gevel dusdanig ernstig zijn afgebroken of gebreken vertonen dan is het tijd voor een gevelrenovatie. Middels deze renovatie zal de gevel geheel in de oude stijl worden hersteld. Wij zullen je in dit artikel het een en ander laten zien over de gevelrenovatie. Zo weet je wat je te wachten zal komen te staan.


Wil je weten wat het kost om een gevelrenovatie uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf uit jouw eigen regio? Doe dan de gratis kozijnen vergelijkingscheck. Deze is gratis en is binnen 2 minuten gedaan. Je krijgt dan van de beste specialisten uit jouw regio te horen wat het gaat kosten.

vergelijkingscheck blauw roze voor een gevelrenovatie
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Wat kost een gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie is nog niet altijd goedkoop te noemen. Ook all hangt het wel sterk af van de soort woning die je hebt. Als je de stenen of het voegwerk wilt vervangen dan zal je vaak €10 kwijt zijn per vierkante meter. Deze kosten vallen dus nog wel te overzien. Nu is het vervangen van een dorpel of een latei wel aanzienlijk wat duurder. Hier betaal je namelijk €30 per uur voor. Voor het impregneren van de gevel zal je €7 per vierkante meter kwijt zijn. Dit laatste is wel iets wat je echt zal moeten doen, jouw gevel is hiermee namelijk optimaal beschermd. Als je alles bij elkaar gaat optellen ben je vaak rond de €60 minimaal kwijt voor het renoveren van de gevel inclusief alle arbeidskosten. Dit is natuurlijk een bedrag wat zeker wel te overzien is, al helemaal als het aankomt op de woning.

Je moet de gevelrenovatie ook wel als een investering zien voor de woning. Je kunt er namelijk een hoop kosten mee voorkomen. Als je het nalaat om de gevel te renoveren dan kan het zijn dat je op een punt komt dat heel de gevel vervangen zal moeten worden. Dit is natuurlijk nog veel duurder dan het laten repareren van de bestaande gevel. Zo ben je bij een gevelrenovatie geen geld kwijt voor de stenen, bij een gevelrenovatie weer wel. Heb je dus een gevel die wel aan een renovatie toe is? Dan raden wij aan om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een goed bedrijf. Dit zal je een hoop problemen voor in de toekomst doen voorkomen.

voorbeelden van het renoveren van de gevel

De soorten renovatie

We hebben het al kort even benoemd, er zijn diverse soorten onderdelen die komen kijken bij een gevelrenovatie. Op de eerste plaats kunnen mogelijke stenen vervangen worden. Stenen kunnen na verloop van tijd scheurtjes vertonen en als je pech hebt kunnen ze zelfs afbreken. Door de stenen die niet meer goed zijn te laten vervangen voorkom je dat de andere stenen ook kapot kunnen gaan. Ook is het mogelijk om het voegwerk te vervangen. Bij het voegwerk zal je toch wel moeten denken aan de groeven die ontstaan in de voegen. Dit is erg slecht voor de stabiliteit en sterkte in te gevel, deze zullen dan ook vervangen moeten worden. Misschien zul je ook gelijk je ramen moeten vervangen?

Een andere reden waarom een gevelrenovatie na verloop van tijd niet meer bestand zullen zijn tegen de regen. In regen zit vaak een hoop zand, zonder dat je dit eigenlijk door hebt. Dit zand kan gaan schuren op de stenen en op de voegen. Ook kan het water in de stenen gaan trekken. Dit is dan ook precies de reden dat je de gevel laat impregneren aan het eind van de gevelrenovatie. Deze impregnatie zorgt als het ware voor een extra laagje over de stenen. Deze laag heeft een waterafstotende werking, er komt voortaan geen vocht meer in de stenen terecht.

gevelrenovatie

Voordelige gevelrenovatie plaats laten vinden

Jouw gevel kan dus ook wel eens een keer een renovatie gebruiken om het te onderhouden? Gevelrenovatie is echt een van de beste investeringen die je maar kunt maken voor bij jou in huis. Het is natuurlijk niet handig om zelf aan de slag te gaan om er iets van te maken. Het inschakelen van een specialist is wel zo handig. Op die manier weet je tenminste zeker dat alles correct zal worden uitgevoerd. Bij het zoeken naar de geschikte persoon of bedrijf die het voor jou zal doen is het verstandig om de tijd te nemen. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je de beste van het vak hebt.

Gevelspecialisten hebben over het algemeen een algemene prijs. De prijzen die wij in dit artikel ook al even hebben laten zien. Echter is het toch wel handig om even de vergelijkingscheck in te vullen voor een prijs op maat. Op die manier kan je zien welk bedrijf welke prijzen hanteert en wat hun dan eigenlijk speciaal maakt ten overstaan van de andere bedrijven in die betreffende sector. Mocht je nog veel meer artikelen willen lezen over de verschillende soort werkzaamheden die je kunt verrichten voor jouw woning? Dan raden we aan om hier op de blog even te blijven. Zo laten wij je onder andere zien hoe je nu precies de kozijnen moet vervangen. Ook laten we zien hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw energiekosten in de maand aanzienlijk lager uit kunnen vallen dan voorheen.

Vergeet niet om de kozijn vergelijkingscheck te doen!

Wil je de gevelrenovatie laten uitvoeren door een vakkundig bedrijf?

Doe de gratis kozijn vergelijkingscheck. Diverse kozijnspecialisten uit jouw regio zullen naar aanleiding van jouw wensen laten weten wat zij voor jou kunnen betekenen. Dit kost helemaal niks en is geheel vrijblijvend.

gevelrenovatie kozijnen vervangen check
Klik op de afbeelding om de gratis kozijn vergelijkingscheck te doen!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *