Kozijn monteren, hoe doe je dit zelf?

Kozijn monteren, wil je weten hoe je dit zelf kunt doen? Lees er hier alles over!

Het zelf monteren kozijnen in je woning is nog altijd tot een van de beste investeringen die je maar kunt maken voor in de woning. Dit uitbesteden is natuurlijk een duurdere investering dan wanneer je het zelf doet. Ben jij iemand die het niet erg vindt om zijn of haar handen uit de mouwen te steken? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om de kozijnen zelf te monteren in huis. Als je een beetje handig bent dan is dit iets wat je echt wel zelf kunt doen. Al moet je wel enige ervaring hebben met klussen. In dit artikel zullen we jou het een en ander laten zien voor wat je moet weten als je kozijnen gaat monteren bij jou in de woning. Voor een stap-voor-stap overzicht van het zelf plaatsen van een kozijn kun je het beste ons artikel lezen over het zelf plaatsen van een kozijn.

Wil je nou de exacte prijs weten voor het laten monteren van nieuwe kozijnen in jouw woning? Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck! Deze is gratis en duurt maar 2 minuten om in te vullen.

Zo krijg je van diverse kozijnspecialisten uit jouw regio te horen wat het exact voor jouw gaat kosten. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.


vergelijkingscheck deurkozijn kopen, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Wat kost het eigenlijk een kozijn monteren?

Goed, voordat we gaan kijken naar de manier waarop je de kozijnen kunt monteren bij jou thuis moeten we eerst eens kijken naar wat het eigenlijk zal gaan kosten. Voor kozijnen zal de prijs echt afhangen van de soort en van het materiaal dat je wilt laten plaatsen. Aluminium is duur, kunststof is goedkoop. Houdt er ongeveer rekening mee dat je wel 800 euro kwijt zal zijn voor een vierkante meter. Dit is een gemiddelde natuurlijk. Voor de meest actuele prijzen is het altijd verstandig om de vergelijkingscheck in te vullen.

Je moet niet alleen maar naar de prijzen kijken die je kwijt bent bij de aanschaf. Je zal ook rekening moeten houden met de kosten die je bespaart bij goede kwaliteit en duurzaamheid. Zo is zachthout niet zo duur, echter zal je hierbij weer sneller een renovatie moeten laten plaatsvinden. Staal is bij aanschaf duur maar zal voor een lange tijd meegaan zonder dat je er iets aan zal hoeven te doen. Dit maakt het dan ook een ideale keuze voor al je er later geen zorgen meer aan wilt hebben.

Kan je het aan?

Wil je de zelf kozijn monteren om zo geld te besparen dan is het wel belangrijk dat je weet waar je aan begint. Het is inderdaad zo dat het echt ontzettend veel geld kan besparen. Het is alleen wel een klusje wat aanzienlijk veel tijd in beslag kan gaan nemen. Als je nog nooit in je leven hebt geklust dan raden we af om het zelf te doen. Je loopt dan het risico dat de kozijnen niet goed zullen worden gemonteerd. Hierdoor gaat er een hoop warmte verloren uit de woning. Niet bepaald prettig natuurlijk, je loopt hierdoor namelijk voor niets te stoken. Weet dus waar je aan begint als je de keuze maakt om het zelf te doen.

Twijfel je over het feit of je het de besparing waard vindt? Dan raden wij aan om 2 minuten de tijd te nemen om de gratis kozijn vergelijkingscheck in te vullen. Door dit te doen kan je namelijk precies zien hoeveel geld de beste kozijn specialisten hanteren voor het monteren van de kozijnen voor bij jou in huis. Het ene bedrijf is het andere niet, tussen sommige aanbieders kan er wel een verschil van rum 50% zitten. Aangezien het hier om grote bedragen gaat is vergelijken wel even zo handig. Vind je het een bedrag waar je je wel in kan vinden? Dan raden wij aan om het uit te besteden. Is het echter toch nog wel erg duur en ben je een klusser? Dan is het altijd een goed idee om zelf aan de slag te gaan.

Voordelen van zelf kozijn monteren

Er zitten natuurlijk aardig wat voordelen aan het zelf kozijn monteren bij jou in huis. Het belangrijkste voordeel is al genoemd, dit is het hoge bedrag wat je kunt besparen op de totaalprijs voor de nieuwe kozijnen. Een ander voordeel is dat je de werkzaamheden kunt laten plaatsvinden op een dag die jou schikt. Je hoeft dus niet meer dagen vrij te nemen voor het werk om te wachten tot de nieuwe kozijnen er eindelijk in hangen.

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan het zelf monteren van de kozijnen. Het eerste nadeel is dat je een grote risico loopt op beschadigingen en een foute montage. Je bent nu eenmaal niet dusdanig gespecialiseerd op kozijnen, de monteurs zijn dit daarentegen weer wel. Daarnaast is het zo dat je bij veel bedrijven geen aanspraak meer kunt maken op de garantieregeling als je zelf aan de slag gaat met het monteren. Doe je dus iets fout dan kan dit je duur komen te staan.

Hoe plaats ik een kozijn?

Het plaatsen van kozijnen is dus wel even een grote klus. Om uw klus goed te laten verlopen, is het verstandig om echt even de volgende punten door te lopen:

  • Bereid je goed voor wanneer je begint aan de klus.
  • Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt
  • Werk het geplaatste kozijn goed af.

De voorbereiding is echt de belangrijkste stap van de bovenstaande drie. Het is van cruciaal belang dat je weet wat je allemaal nodig hebt. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of je ook nieuwe ramen of deuren nodig hebt. Ook dien je te weten wat er moet gebeuren bij de montage van de kozijnen bij jou in huis. Bekijk dus even goed op internet wat je allemaal nodig hebt.

Ga eerst alles inkopen voordat je overhaaste beslissingen maakt. Maak ook gelijk even tekeningen voor hoe alles er uit zal moeten gaan zien. Door rustig te blijven en door de tijd te nemen zal je een hoop frustratie voorkomen voor in de toekomst. Daarnaast zorg je er met een goede voorbereiding voor dat de klus een stuk netter zal worden dan aanvankelijk. Ook moet je kijken of de afwerking van de kozijnen goed gedaan is. Als je de kozijnen niet goed hebt gemonteerd dan zal de isolatiewaarde niet bepaald hoog zijn. Zonde, want hier doe je het natuurlijk voor. Door goed te controleren of alles naadloos aansluit op de rest van de muur zorg je ervoor dat het een klus is waar je veel voordeel uit kunt halen.

Zelf kozijn monteren of uitbesteden?

Zoals je waarschijnlijk wel hebt kunnen lezen is het echt een persoonlijke keuze die je zal moeten maken. Zelf aan de slag gaan om de kozijnen te monteren bij jouw woning is niet het meest makkelijke klusje. Echter is het wel iets waarbij je soms honderden euro’s kunt besparen. Denk er dus goed over na voordat je zelf heel de gevel er uit sloopt. Mocht je de keuze maken om het inderdaad zelf te doen? Volg dan de bovenstaande tips om het resultaat zo goed mogelijk neer te zetten. Voor je het weet is jouw woning ook voorzien van de meest prachtige soort kozijnen die je maar kunt krijgen.

Kozijnen leverancier

Mocht je op zoek zijn naar nieuwe kozijnen voor bij jou in de woning? Dan zullen er enkele stappen zijn die je zal moeten nalopen. Een van deze stappen is het zoeken van een geschikte leverancier. Dit is de partij die de kozijnen daadwerkelijk zal leveren en mogelijk zelfs zal monteren bij jou in huis. Wil je weten welke merken er handig zijn en welke kwaliteit deze merken hebben? Dan kan je hier even op de blijven hangen.

Vergeet niet om de kozijn vergelijkingscheck te doen!

Wil je nou exact de prijs weten van het laten monteren van nieuwe kozijnen voor in jouw woning?

Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck. Diverse kozijnspecialisten uit jouw regio zullen naar aanleiding van jouw wensen laten weten wat zij voor jou kunnen betekenen. Dit kost helemaal niks en is geheel vrijblijvend.

vergelijkingscheck deurkozijn kopen, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnenLaat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *