Warning: array_rand(): Array is empty in /home/kozijnen/public_html/wp-content/plugins/popupbuilder-random/com/classes/RandomFilter.php on line 36

Vervang je de kozijnen? Dan heb je zeer waarschijnlijk ook nieuwe ramen nodig!

Hier lees je alles over ramen. De verschillende soorten en typen ramen en alles wat er over te weten valt. Ook bespreken we de verschillende soorten glas die in de ramen geplaatst kunnen worden.

Zo zijn er de volgende soorten materialen waar ramen van worden gemaakt. Je hebt kunststof ramen, houten ramen en aluminium ramen. Wanneer we het over raamtypen hebben dan hebben we het over een vast raam, een val raam, een draai-kiepraam, of een schuifraam. Elk type raam komt weer met een andere prijs.


Als je naast alleen de ramen ook nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen door een professioneel bedrijf, doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck. Deze is gratis en duurt maar 2 minuten om in te vullen. Je krijgt dan van de beste kozijnspecialisten uit de regio te horen wat jouw specifieke klus kost. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

vergelijkingscheck blauw roze ramen vervangen samen met nieuwe kozijnen plaatsen.
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

De verschillende materiaalsoorten

Kunststof

Dit materiaal is erg makkelijk om schoon te maken. Ook is een ander groot voordeel dat ze een hele lange levensduur hebben, dit is nu zo’n 50 jaar. Bovendien zijn ze ook nog eens goed te betalen. Dit soort is in vele kleuren, maten en modellen te vinden in de markt en zijn enorm populair. Als je toch nog de echt authentieke en warme uitstraling wilt hebben dat hout uitstraalt dan heb je zelfs nog kunststof met een houtlook waar je voor kunt gaan. En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, ze isoleren goed en zijn goed tegen inbraak bestand.

Hout

Hout is over het algemeen duurder dan kunststof. Dit is gemiddeld honderd euro per vierkante meter dat het duurder is. Toch zitten er wel veel voordelen aan dit soort. Je kunt ze namelijk heel makkelijk over schilderen als je een andere kleur wilt hebben. Daarnaast geven ze echt nog een authentieke en warme uitstraling. Ook kun je ze makkelijk aanpassen en er maatwerk van maken wat heel handig is bij een restauratie of renovatie.

Aluminium

Aluminium is nog iets minder populair dan kunststof en hout maar dit is wel aan het veranderen. Dit komt omdat het materiaal steeds wordt verbeterd en ze nu erg sterk zijn en ook een zeer moderne uitstraling hebben. Daarnaast zijn ze erg makkelijk schoon te maken. Omdat het een zeer statige indruk maakt is de prijs wel wat duurder dan die van de andere materialen.

De raamtypes

Als je weet welk materiaal je wilt hebben dan is het ook nog belangrijk om te weten welk type raam je wilt hebben.

Vast raam

Het vaste raam kan niet open. Dit is enkel het glas dat tussen de kozijnen geplaatst wordt. Voor een goede ventilatie van de woning kan er wel een ventilatierooster in het raam worden geplaatst. Omdat er ook geen hendeltjes aan het raam zitten kun je er wel makkelijk gordijnen voor hangen of een rolluik voor plaatsen.

Valraam

Het valraam is een raam dat je kunt openen dan kun je voor dit type kiezen. Het kan gedeeltelijk open zodat er de ruimte goed kan ventileren. Vaak zie je dit type in de badkamer of het toilet.

Draai-kiepraam

Het draai-kiepraam is een zeer handig raam. Je kunt het openen in de valstand net als bij een valraam, maar je kunt het ook gewoon zijwaarts geheel openen. Dit type is dus perfect voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Zo kun je het in de winter laten vallen voor wat ventilatie en in de zomer kun je het helemaal openen voor verse lucht.

Schuifraam

Dan heb je ook nog het schuifraam. Het woord zegt het al, deze kun je open schuiven. Een groot voordeel van dit type raam is dat het geen ruimte in beslag neemt wanneer je het opent en ook kan er niks omvallen. Je kunt er vaak voor kiezen of je het naar links of naar rechts wilt openen. Dit ligt aan de woning die je hebt.

Prijzen ramen

Om vooraf de prijzen van ramen en kozijnen voor je woning in te schatten is lastig. Het gaat vaak om maatwerk en hangt af van meerdere factoren. Hieronder vind je een overzicht van wat het de kosten gemiddeld zijn op de markt wat betreft ramen. Dit zijn de kosten inclusief de btw en isolerend glas. Er zijn geen montagekosten meegerekend.

Type raamKunststof (m²)Hout (m²)Aluminium (m²)
Vast raam150 euro200 euro 300 euro
Valraam225 euro 325 euro 475 euro
Draai-kiepraam200 euro 300 euro 400 euro
Schuifraam750 euro 850 euro 1100 euro

Voor een actuele prijs inclusief de montage in jouw woning raden we je aan de kozijn vergelijkingscheck te doen. Deze is gratis en geeft je een exacte prijs van meerdere aanbieders.

Glassoorten ramen

Voor in de ramen heb je natuurlijk ook goed glas nodig. Nu zijn er erg veel verschillende soorten glas op de markt. We zullen hier kort de meest voorkomende soorten glas bespreken.

Enkel glas

Dit soort glas komt tegenwoordig vrijwel niet meer voor. Het is dun glas, wat snel breekt. Ook isoleert het heel slecht, wat voor een hogere rekening van de energie zorgt. Dit is dan ook de reden dat enkel glas niet meer nieuw in woningen wordt geplaatst.

Dubbel glas

Dubbel glas heeft enkel glas vervangen. Het is zo populair geworden omdat het voor een hoge mate van isolatie zorgt en erg stevig is. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die op een rails vast zitten. Tussen de twee glasplaten bevindt zich lucht, wat voor de isolatie zorgt. Een vrij nieuw begrip wat betreft dubbel glas is HR glas, wat staat voor HoogRendementsglas. Bij HR glas is de lucht tussen de glasplaten vervangen door een speciaal soort gas, genaamd edelgas argon. Dit zorgt voor een nog betere isolatie dan lucht. Dit is dan ook de reden dat dit tye glas isolatieglas wordt genoemd. HR glas is te vinden in meerdere klassen, die worden aangegeven met plussen. Hoe meer plussen hoe beter de isolatiewaarde. HR++ glas is op dit moment het meest verkocht.

Brandwerend glas

Brandwerend glas is gemaakt om brand in je huis te voorkomen of vertragen. Het glas heeft kwaliteiten die een brand tegengaan. Hierdoor kan het vuur zich minder snel verspreiden. Dit type raam vertraagt de brand met gemiddeld 30 tot 60 minuten.

Draadglas

Draadglas is enkel glas met daarin ijzeren gaas. Als het glas breekt houdt het gaas al het glas bij elkaar. Vanwege dit feit wordt dit glas ook wel veiligheidsglas genoemd.

Gehard glas

Gehard glas is één enkele glasplaat. Bij dit type glas is de dikte niet belangrijk maar gaat het om de manier hoe de glasplaat gemaakt is. Eerst wordt het glas extreem verhit en daarna weer extreem afgekoeld. Dit zorgt er voor dat het glas extra sterk is. Het is tot wel vijf keer sterker dan normaal enkel glas. Dit type glas wordt over het algemeen gebruikt in deuren, of op het balkon.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glaslagen. Verschillend met dubbel glas is dat er geen lucht of gas tussen zit maar dat het echt glasplaten op elkaar geplaatst zijn. Ertussen zit een laagje folie wat er voor zorgt dat het glas niet snel kapot gaat. Het is een veiligheidsglas dat vooral bij auto’s gebruikt wordt. Ook kan het gebruikt worden voor glazen deuren of muren. Of indien gewenst voor extra sterke ramen in huis.

Plexiglas

Plexiglas wordt ook wel acrylglas of perspex genoemd. Officieel is dit geen echte glassoort. Het is namelijk gemaakt van kunststof, ook wel acrylaat genoemd. Alleen omdat je er zo goed doorheen kunt kijken wordt het ook wel in de plaats van glas gebruikt. Voordeel is dat het sterker dan normaal glas is en dat je het makkelijker kunt bewerken. Dit type glas wordt veel gebruikt in plaats van ramen in caravans, windschermen in de tuin, grotere aquaria.

Vergeet niet om de kozijn vergelijkingscheck te doen!


Ben je nou benieuwd geworden naar wat nieuwe ramen met daaromheen de kozijnen voor jouw woning kosten? Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck. Deze is gratis en duurt 2 minuten om in te vullen. Zo krijg je van de beste kozijn specialisten uit jouw regio te horen wat het oor jouw woning kost.

vergelijkingscheck blauw roze ramen kozijnen
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *