Stalen kozijnen, een top keus!

Ben je geïnteresseerd in stalen kozijnen? Dan zit je met het lezen van dit artikel goed!


Wil je nou de exacte prijs van stalen kozijnen voor jouw woning weten? Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck! Deze is gratis en duurt maar 2 minuten om in te vullen.

Zo krijg je van diverse kozijnspecialisten uit jouw regio te horen wat het exact voor jouw gaat kosten. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.


vergelijkingscheck deurkozijn kopen, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Het zal je wel opvallen dat je erg veel verschillende soorten materialen aan zult treffen als je gaat zoeken naar nieuwe kozijnen voor in huis. Een van de deze keuzes die voor je open ligt is natuurlijk de keuze voor stalen kozijnen. De keuze voor dit soort materiaal is nog altijd een van de beste keuzes die men maar kan maken voor het huis. Je zal namelijk veel voordeel ondervinden aan staal als materiaalsoort. In deze blog gaan we kijken welke voordelen er dan eigenlijk zitten aan stalen kozijnen. Op die manier weet je wat je te wachten zal staan als je gaat zoeken naar dit soort kozijnen.

Of lees gelijk even verder hier op de blog als je meer wilt weten over de diverse soorten onderhoudswerkzaamheden. Ook is er veel te vinden over de voordelen van de andere soort materialen. Staal is immers niet het enige waar je uit kunt kiezen

Staal is erg makkelijk in onderhoud

Een van de allergrootste voordelen van stalen kozijnen is dat je veel minder tijd kwijt zal zijn aan het onderhoud. Dit zal ontzettend veel uren schelen als je het omzet naar jaarbasis. Staal is natuurlijk een materiaal wat niet bepaald lastig is om weer schoon te krijgen. Je hoeft er alleen maar even met een natte doek overheen te gaan om het weer schoon te krijgen.

In tegenstelling tot andere soorten materiaal zal je bij staal vrijwel nooit moeite hebben om alles schoon te houden. Mensen die bijvoorbeeld een kozijn van hout hebben zullen al veel sneller last krijgen van onder andere houtrot. Bij stalen kozijnen is dit probleem niet aan de orde. Het beste is om de kozijnen eens in de maand een keertje schoon te maken. Zo houd je ze mooi. Wanneer je echt hardnekkig vuil weg wilt halen dan raden wij aan om even te kijken naar de speciale producten van HG. Dit is nu eenmaal een merk wat bekend staat om alle mogelijke soorten speciale reinigingsproducten. Je kunt deze veilig gebruiken voor staal.

Staal is dus een stuk makkelijker te onderhouden dan de andere soorten materialen waar je uit kunt kiezen voor de kozijnen. Het is dan ook echt bekend om de ontzettend lange levensduur. Zachte materialen als hout zullen veel sneller beschadigd raken dan staal. Hier heb je niet zoveel zin in als het aankomt op kwaliteit. Staal is natuurlijk top materiaal als het aankomt op onderhoud. Het is bestand tegen alle mogelijke soorten weersomstandigheden die je je maar kunt voorstellen.

stalen kozijnen met open deuren voor kantoor

Staal is echt niet zo duur

Daar komt ook nog eens bij dat staal kozijnen niet bepaald uitzonderlijk duur zijn om te kopen. Op de eerste plaats is het zo dat je voor de aanschaf relatief weinig kwijt zal zijn in verhouding tot bijvoorbeeld hardhout. Daarnaast zal je bij een stalen kozijn geen last krijgen van schuur of schilderswerkzaamheden. Of je het nu zelf doet of dat men er een expert bijhaalt. Het is nooit echt goedkoop om een renovatie plaats te laten vinden.

Mocht je dus voor een lange tijd in een bepaald huis wonen dan is dit zeker iets waar je een hoop geld mee kunt besparen. Deze prijzen zijn natuurlijk wel belangrijk om mee te wegen. Dit wanneer je daadwerkelijk de keuze gaat maken voor de kozijnen voor bij jou in huis. De aanschafprijzen zijn bijvoorbeeld al een stuk goedkoper dan bij de hardhouten kozijnen. Voor de meest actuele prijzen is het handig om even hier op de blog te kijken naar de artikelen die betrekking hebben op de kosten voor kozijnen. Of je kunt natuurlijk de kozijn vergelijkingscheck doen..

Het is dan ook zo dat je met de stalen kozijnen ongeveer 50 jaar vooruit zal kunnen. Bij zachte materiaalsoorten heb je dit dan weer niet, hier zal je soms maar 10 jaar mee vooruit kunnen. Nu is het belangrijk om te weten dat het risico op houtrot bij houtsoorten ook kosten met zich meebrengt. Wanneer je kiest voor zacht hout zal je nog wel eens een keer een bepaalde renovatie plaats moeten laten vinden om het weer in orde te krijgen. Er zal dan immers een expert nodig zijn die de houtrot onder handen neemt. Handig is om een bedrijf in te schakelen dat de aanschaf en de montage tegelijkertijd doet. Hierdoor is het mogelijk om aanzienlijk veel geld te besparen.

Een lage CO2 waarde

Het is in een wereld als vandaag erg belangrijk om ook wel een beetje aan het milieu en aan de natuur te denken. Veel mensen weten wel dat kunststof niet bepaald goed is voor de wereld. Maar ook hout is niet bepaald een goede keuze voor de uitstoot. Staal is alleen slecht wanneer het losraakt en in de natuur terecht komt. Het kan zorgen voor roest en voor hoge CO2 waarde in de lucht. Gelukkig komt dit natuurlijk vrijwel niet voor nu het normaal gesproken gewoon in de woning blijft zitten in het kozijn.

Door de lange levensduur van het staal is het zelfs mogelijk om het nog te recyclen na gebruiken. Bij hout kan dit niet altijd. Vaak komt het nog voor dat hout met verf los in de natuur. Dit heeft vele nadelige gevolgen voor de natuur. Bij staal heb je dit natuurlijk niet, hier wordt hele andere verf gebruikt dan bij de houten kozijnen. Dit zorgt er dan ook voor dat staal een veel betere keuze is als je groen wilt doen.

gemaakt van staal die grenzen aan een tuin

Aanzienlijk hoge isolatiewaarden

Als laatste is het bij de stalen kozijnen ook nog eens zo dat je aanzienlijk veel isolatie zult krijgen bij het betreffende raam. Wanneer je een zachte houtsoort gebruikt voor de woning zal er veel warmte het huis verlaten. Op die manier zal je natuurlijk veel geld betalen voor helemaal niets. Deze energiebesparende werking van staal is erg prettig voor bijvoorbeeld een buitendeur. Het staal is dan ook zeker niet verkeerd om te gebruiken bij de deuren die op de wind liggen.

Op de tweede plaats is staal; dusdanig sterk dat men het beste isolerende glas kan gebruiken wat er maar te halen valt. Als laatste is het mogelijk om met staal kozijnen aanzienlijk minder vochtplekken te krijgen rondom de vensterbank. Vocht in huis is natuurlijk iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen. Het kan immers een hoop schade met zich meebrengen. Op jaarbasis is het mogelijk om hier veel geld mee te besparen ten opzichte van voorgaande jaren. Het is nu eenmaal zo dat een woning met goede isolatie aanzienlijk minder zal verbruiken dan een woning die geen goede isolatie heeft. Eigenlijk zou men het dus ook wel moeten zien als een soort investering in het pand.

Waar op letten bij het kopen van stalen kozijnen

Het is natuurlijk niet zo verstandig om in een keer naar de winkel te rennen om de stalen kozijnen in huis te halen. Bij stalen kozijnen is het altijd wel handig om te kiezen voor de bekende merken die wel bekend staan om een hoge kwaliteit. Je wilt natuurlijk wel de beste kozijnen hebben voor bij jou in huis. Bij een kwalitatief goed stalen zal je dit altijd zeker weten.

De goedkoopste stalen varianten kun je beter vermijden, te goedkoop is immers altijd een teken van gebrekkige kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor de bekendere A merken. Door dit te doen weet je zeker dat het een investering is waar je voor een geruime tijd plezier van zult hebben in huis. Dit zorgt er dan ook nog eens voor dat het helemaal niet zo duur is, alleen de aanschaf is duur. Maar door de lange levensduur zal je vrijwel geen omkijken meer hebben naar de soort kozijnen.

De beste kozijnen – stalen kozijnen

Er zitten dus echt ontelbaar veel voordelen aan het nemen van stalen kozijnen voor in huis. Op de eerste plaats zal je echt een duurzaam materiaal in handen hebben. Je kunt er lang mee doen en het onderhoud is ontzettend laag. Je zal alleen maar af en toe met een nat doekje hoeven schoon te maken. Dat is eigenlijk alles om het vuil te verwijderen. Op die manier heb je ook niet allemaal van die rare middeltjes nodig.

Daarnaast is het echt mooi om te zien. De kozijnen bij jou in huis moeten immers wel een beetje mooi zijn. Ze spelen natuurlijk een belangrijk rol in het huis.. Wil je meer te weten komen over alle andere soorten kozijnen dan kan je hier op de site nog veel meer vinden. Door het lezen van deze blogs weet je binnen no time alles wat je maar te weten kunt komen over kozijnen voor in huis!

Vergeet niet om de kozijn vergelijkingscheck te doen!

Wil je nou exact de prijs weten voor stalen kozijnen voor jouw woning?

Doe dan de gratis kozijn vergelijkingscheck. Diverse kozijnspecialisten uit jouw regio zullen naar aanleiding van jouw wensen laten weten wat zij voor jou kunnen betekenen. Dit kost helemaal niks en is geheel vrijblijvend.

vergelijkingscheck deurkozijn kopen, kunststof kozijnen, houten kozijnen, aluminium kozijnen
Klik op de afbeelding voor de gratis kozijn vergelijkingscheck!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *